Citiți subiecte noi

Blog single

Am marfa, caut transport

Prin transport de marfa se intelege deplasarea marfurilor de la producator sau expeditor catre beneficiarul final al acestora, cu mijloace specifice adaptate in functie de distanta sau de caracteristicile marfurilor transportate.

Transportul de marfa se poate realiza in principal: pe cale rutiera, in acest caz marfa fiind incarcata si livrata la destinatie in camioane, pe cale maritima, atunci cand marfa trebuie livrata pe un alt continent, in acest caz marfa fiind incarcata in containere si imbarcata pe vas sau pe cale aeriana atunci cand este important ca ea sa fie livrata catre beneficiar repede.

In fiecare din situatiile mentionate mai sus, marfa se ambaleaza corespunzator si se intocmeste un set de documente care va insoti marfa pe tot parcursul traseului ei pana la destinatia finala.

In cazul transportului de marfa rutier, este important de avut in vedere specificul marfurilor: astfel, in functie de natura lor, sunt marfuri care trebuie transportate in anumite conditii de temperatura sau care necesita un camion cu anumite dotari, cum este in cazul transportului de confectii pe umerase. Pe timpul transportului, marfa se ancoreaza cu chingi, pentru a se evita deplasarea si avarierea ei.

Este de asemenea important sa stim cum se incarca si cum se descarca marfa, daca se foloseste un stivuitor si se incarca prin spatele camionului sau se doreste incarcarea cu stivuitorul pe laterala camionului, caz in care nu putem trimite la incarcare un camion cu pereti metalici. Exista cazuri cand, pentru marfurile de gabarit mare, furnizorul doreste incarcarea cu macaraua, ceea ce inseamna decopertarea in totalitate a camionului, care bineinteles, trebuie sa fie de tip prelata. Este bine de avut in vedere si mijloacele de descarcare de la destinatie, deoarece ele pot fi diferite de cele folosite la incarcare si astfel mijlocul de transport trebuie sa fie corect ales.

O buna comunicare intre firma de transport, intre client si intre beneficiarul final al marfii este esentiala, marfa fiind astfel transportata in conditii optime si adecvat naturii sale.

Tendintele care se manifesta in prezent pe piata transporturilor rutiere din Romania  cat si pe piata transporturilor rutiere din alte tari, au in vedere mai ales preocuparile specialistilor de a face acest mod de transport cat mai economic si mai rentabil. In acest sens sunt demne de mentionat:

  • tendinta de crestere a puterii si capacitatii mijloacelor de transport auto. Autocamioanele moderne se caracterizeaza printr-o robustete sporita si o autonomie mai mare in alimentarea cu carburant;
  • mijloacele de transport auto devin din ce in ce mai specializate, in functie de natura si caracteristicile marfurilor transportate.

Daca aveti intrebari sau doriti mai multe informatii legate de transportul marfurilor dvs. , asteptam solicitarile dvs. online, prin completarea formularului de cerere de pe site sau telefonic. In acelasi timp va invitam sa subscrieti la newsletterul nostru pentru a putea fi la curent cu cele mai noi solutii si servicii implementate.

Write A Comment